Ukategorisert

Snyter på skatten

Ett av ti utesteder i Oslo innrømmer skattesnusk i en undersøkelse som er foretatt av studenter ved Norges Markedshøgskole.

Andre undersøkelser viser et høyere tall. Skattetatens egen undersøkelse viser at en av fire snyter på skatter og avgifter.

Det å unndra skatter og avgifter er selvfølgelig galt i henhold til lover og regler. Det er likevel fullt forståelig at et utested benytter seg av muligheten. Det er vanskelig å drive en pub, en restaurant eller en bar hvis alle lover, regler og innberetninger skal følges til punkt og prikke. Det bør ikke overraske noen at det foregår snusk i næringslivet.

Det finnes kun en eneste måte å redusere snusket på. Skatter og avgifter må senkes, og lover og regler må forenkles. Ingen andre alternativer vil hjelpe.

Mange vil ha flere kontroller for å få bort lovbryterne. Dette vil ikke hjelpe i stor grad. Smutthullene vil fortsatt være der og disse hullene vil brukes av mange. Derfor er forenkling denne eneste måten som kan redusere og få bort snusket i denne bransjen. Vi registrerer at Samarbeidsregjeringen har gjort lite på dette området. Det er like vanskelig å drive en pub i dag som det var når Stoltenberg styrte Norge. Det er nyanser som skiller regjeringene fra hverandre på dette området.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer