Ukategorisert

Pressestøtten bør falle

September ble en svært god måned for samtlige av de store norske nettstedene. Aldri før har så mange nordmenn lest så mye nettnyheter som nå.

Etterspørselen etter nettnyheter bør sette et nytt og stort spørsmålstegn med pressestøtten. Det er rett og slett ikke behov for så mange aviser lengre. Det finnes ingen gode argumenter med å opprettholde dagens mønster på aviser. Derfor bør pressestøtten stå for fall.

Alle de store nettstedene økte kraftig i september sammenlignet med august, viser tall fra TNS Gallups nettmåling RedMeasure. Tallene bekrefter at vi leter etter nyheter og andre interessante saker på en annen måte enn før. Oppblomstringen av internett bør være det som betyr slutten for pressestøtten.

Skattebetalernes penger skal ikke brukes til å subsidiere et næringsliv som bør klare seg på egen hånd. Vi er også skeptisk til konkurransevridningen denne ordningen gir.

Internett gir unike muligheter for media, men også for oss som forbrukere. Denne muligheten bør benyttes til å senke det offentliges innblanding i denne sektoren. Derfor er vårt krav at pressestøtten fjernes, et krav som flere bør slutte seg til. Rett og slett fordi behovet er annerledes enn før.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer