Ukategorisert

Ikke helt frivillig

Årets TV-aksjon er over, og Redd Barna fikk inn over 150 millioner kroner. Ikke alle disse pengene er frivillige gaver.

TV-aksjonen kalles verdens største innsamlingsaksjon. Aksjonen er basert på frivillighet og dugnadsinnsats fra mange tusen frivillige. Dette er en innsamlingsaksjon som bør glede alle med et liberalistisk hjerte fordi det skjer uten tvang.

Helt uten tvang er aksjonen ikke. Regjeringen stilte opp også i år. Gaven som ble gitt er den fete summen av 25 millioner kroner, finansiert via skatter og avgifter som jeg og deg må betale til staten.

25 millioner kan virke som en liten sum i den store sammenhengen. Likevel er dette penger som stjeles fra oss som betaler skatt. Når regjeringen kjøper seg sympati med slike gaver blir det forkastelig. TV-aksjonen bør være en arena for frivillighet uten bruk av offentlige penger slik gaven fra staten er.

Neste års TV-aksjon bør være uten gaver fra staten. Vil den sittende statsministeren gi penger bør han eller henne gjøre som alle oss andre, nemlig gi av egen lomme. På den måten blir aksjonen slik den er tenkt, nemlig en landsomfattende dugnadsinnsats basert på frivillighet og uten tvang

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
Anne
18 years ago

«Gaven som ble gitt er den fete summen av 25 millioner kroner, finansiert via skatter og avgifter som jeg og deg må betale til staten.»

Riktig her ville vel vært «som du og jeg må betale til staten»

Fra arkivet

 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.