Ukategorisert

Ikke helt frivillig

Årets TV-aksjon er over, og Redd Barna fikk inn over 150 millioner kroner. Ikke alle disse pengene er frivillige gaver.

TV-aksjonen kalles verdens største innsamlingsaksjon. Aksjonen er basert på frivillighet og dugnadsinnsats fra mange tusen frivillige. Dette er en innsamlingsaksjon som bør glede alle med et liberalistisk hjerte fordi det skjer uten tvang.

Helt uten tvang er aksjonen ikke. Regjeringen stilte opp også i år. Gaven som ble gitt er den fete summen av 25 millioner kroner, finansiert via skatter og avgifter som jeg og deg må betale til staten.

25 millioner kan virke som en liten sum i den store sammenhengen. Likevel er dette penger som stjeles fra oss som betaler skatt. Når regjeringen kjøper seg sympati med slike gaver blir det forkastelig. TV-aksjonen bør være en arena for frivillighet uten bruk av offentlige penger slik gaven fra staten er.

Neste års TV-aksjon bør være uten gaver fra staten. Vil den sittende statsministeren gi penger bør han eller henne gjøre som alle oss andre, nemlig gi av egen lomme. På den måten blir aksjonen slik den er tenkt, nemlig en landsomfattende dugnadsinnsats basert på frivillighet og uten tvang

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer