Ukategorisert

Hvorfor ikke legge ned fylkeskommunen?

Stortingsrepresentant for Høyre, Peter Skovholt Gitmark, mener fylkeskommuner som svir av millionbeløp på å lønne politikere på heltid, bør få mindre penger fra staten. Hvorfor ikke legge ned fylkeskommunen?

Høyre-politikeren reagerer på at mange fylkeskommuner prioriterer seg selv, det vil si politikerne og egne lønninger, melder P4.

Dette er et populistisk utspill som få er uenig i.

Hvorfor foreslår ikke den samme Peter Skovholt Gitmark og partiet Høyre nedleggelse av fylkeskommunen?

Sem-erklæringen, som regjeringen styrer etter, legger ikke opp til en nedleggelse, beklageligvis. Tvert imot bygges det opp regionale avdelinger i mange fylkeskommuner som ikke vil bidra med noe annet enn å sløse med offentlige penger. Utbyggingen av såkalte utviklingsavdelinger er med på å blåse opp organisasjonen. Dette utnytter fylkespolitikere til det fulle, og lønningene heves.

Peter Skovholt Gitmark burde heller ha satt fokus på hvordan vi kan bli kvitt dette forvaltningsnivået istedenfor å bruke tid på billige poenger som ikke kan karakteriseres på en annen måte enn spill for galleriet.

Liberaleren vil legge ned fylkeskommunen. Før det skjer vil det bli vanskelig, om ikke umulig å bli kvitt sløsingen som Høyre-politikeren reagerer så voldsomt på.

Legg ned fylkeskommunen er et motto som bør brukes av alle som vil effektivisere offentlig sektor!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer