Ukategorisert

Vi vil ha liberalistiske statsråder

Det er ikke viktig hva nye statsråder heter, men det politiske ståstedet er avgjørende. Flere liberalister fra Høyre og Venstre bør inn i regjeringen.

Debatten om utskiftninger i Samarbeidsregjeringen har blusset opp i media. Siden dannelsen for to år siden har ingen statsråder blitt byttet ut. Det har vært utskiftninger i regjeringsapparatet, men ikke på statsrådplassene.

Det er forståelig om Bondevik venter med utskiftninger til etter jul av hensyn til budsjettbehandlingen i Stortinget, men like over nyttår bør han på vegne av de tre samarbeidspartiene gjøre utskiftninger for å fornye regjeringen. Ut fra et liberalistisk syn bør flere stå for fall, men slik kommer ikke Bondevik til å tenke, dessverre.

Både Venstre og Høyre har liberalistiske alternativer som kan brukes og gjøre en god jobb på statsrådplass. Nestleder i Venstre, Jennie Johnsen, vil ha samferdselsminister Torild Skogsholm som ny sosialminister. Et godt forslag, men kanskje ikke friskt nok. Tenk om frihetskjempen og Høyre-medlem Jan Arild Snoen kunne få fronte denne taburetten. Det ville ha gitt regjeringen et stort, friskt pust. Det kunne også ha vært en revolusjon for den politiske debatten.

De nye navnene spiller liten rolle, men ståstedet er viktigere. Folk som Snoen ville ha gjort regjeringen mye mer spennende.

Utskiftningene som må komme dersom Samarbeidsregjeringen overlever budsjettdebatten bør inneholde liberale krefter. Høyre og Venstre har disse ressursene på plass. De bør brukes. Vi ser frem til utskiftningene med moderat optimisme. Tenk om Bondevik tør å følge vårt råd!

Tags:

Mest lest

Arrangementer