Ukategorisert

Dørum som firkanthode

I saken om skopusser-Lars (ikke Sponheim!) har justisministeren dessverre avslørt seg som et firkanthode (dvs. en som tenker med regelboken og ikke med hodet). Var det noen som sa liberal?

Skuffende av en statsråd fra et liberalt parti, som i tillegg markedsfører seg med å ha sosial samvittighet. Og som vil ha mer liberale velferdsordninger istedenfor den firkantede regelstaten til AP.

Lars er en narkoman som i stedet for å tigge penger skaffet seg skopusserutstyr og satte seg ned på hjørnet av Grand hotell vis a vis Stortinget. Fornuftig initiativ? Ikke ifølge politiet.

Lars sier at politiet tok fra ham utstyret fordi han ikke hadde tillatedelse til å drive næringsvirksomhet (!). At en narkoman som sliter med å opprettholde menneskeverdet i sin tilværelse ikke først og fremst tenker på handelsbrev og offentlige løyver burde være innlysende.

At vanlige bedrifter og tjenester er underlagt lover som gir kunder visse rettigheter i forhold til kvaliteten på den leverte varen, er en sak for seg. At de må registrere seg for å betale skatt, er nokså innlysende.

Men at en person som er blitt narkoman velger å opprettholde litt verdighet ved å tjene litt penger på en ærlig måte, i en tid da narkomane kjeppjages av politiet og verken regjering eller bystyre klarer å skaffe sprøyterom eller avvenningstilbud for dem som ønsker, kan da ikke være annet enn både positivt og imponerende?

Mindre imponerende er det når en statsråd fra et påstått liberalt parti kun refererer regelrytteres hjernedøde svar på spørsmål om ikke dette bør være et opplagt unntak fra reglene.

Hvor ble det av de liberale holdningene, Dørum? Og hvor ble det av det sosiale ansvaret til Venstre? Og forsøkene på å avskaffe Aps firkantede regelrytterstat?

Dette var svakt!

Mest lest

Arrangementer