Ukategorisert

Egen kasse for alkohol

I Kristiansand vurderer Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti en egen kasse for de som kjøper alkohol på butikkene. Først skal pizzaen betales i den vanlige kassen, deretter pilsen i ”alkokassen”.

Fantasien for å begrense forbruket er på topp. I Kristiansand beviser Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti en god fantasi.. Et håpløst forslag som ikke bør vedtas.

–Vi ønsker å utsette ungdommens alkoholdebut. Vi tror den er knyttet til øl og rusbrus kjøpt i butikk, mye mer enn til restaurantbesøk, forklarer Arbeiderpartiets gruppeleder og kommunens varaordfører, Bjarne Ugland, skriver Fædrelandsvennen.

Forslaget innebærer at alle alkoholholdige varer skal holdes klart atskilt i butikkene, også rusbrus. I tillegg vil parhestene at salg av alkoholholdige varer skal skje gjennom egen kasse.

For oss som er liberal er det betenkelig at politikerne skal gjøre det vanskeligst mulig både for de som selger alkohol, men også for forbrukerne. Alkohol er en lovlig vare og bør behandles deretter. Det skal ikke være syndig å kjøpe noen øl uansett om det skal drikkes til middag eller til kveldskosen.

Forslaget som skal debatteres i Kristiansand i kveld vil ikke begrense forbruket. De som vil kjøpe alkohol vil fortsatt gjøre dette, selv om det tar lengre tid å foreta betalingen. Ungdommen vil fortsatt sende sine eldre kamerater inn i butikken for å få kjøpt, selv om det blir en egen ”alkokasse”.

Å regulere folk sin frihet og ikke minst lage problemer for næringslivet er en gammeldags løsning som ikke hører hjemme i den nye tiden. Forslaget fører ikke noe godt med seg, bortsett fra å lage problemer for kjøpmannen og hans kunder. Politikerne i Kristiansand bør skjerpe seg!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer