Ukategorisert

Den beste bør få jobben

Den beste kandidaten bør få jobben som konsernsjef i Statoil helt uavhengig om den nye lederen er kvinne eller mann.

Styret i Statoil har startet søket etter ny konsernsjef. I helgen har en rekke politikere kommet med utspill om at den nye lederen bør være en kvinne.

Arbeiderpartiets Sylvia Brustad forlangte at Statoil må få en kvinnelig konsernsjef, etter at Jannik Lindbæk ble valgt til selskapets styreleder. Også olje- og energiminister, Einar Steensnæs, har gått ut og antydet at Statoil nå bør få en kvinnelig Statoil-sjef.

Dette er politisk innblanding som er uheldig for selskapet. Greit nok at staten eier en svær andel i konsernet, men styringen av selskapet må skje i styret. Politikerne bør holde fingrene av fattet, et av mange argumenter for salg av de statlige eierandelene.

Styret i Statoil bør ansette den beste kandidaten til å styre selskapet. Det er helt likegyldig om det blir en mann eller en kvinne. Den beste bør få jobben, og styret i selskapet er de som er best egnet til å ta avgjørelsen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer