Ukategorisert

Et sykt regnestykke

I dag har Det Liberale Folkepartiet trykket et brev fra et medlem som på en god måte forklarer hvor dumme reguleringer politikerne legger opp til blir. Vi gir deg brevet fra dette medlemmet i sin helhet, hentet fra DLF sine hjemmesider.

Jeg har i mange år kjøpt bøker, videoer, CDer og DVDer fra utlandet, hovedsakelig USA. Bøker er det ingen avgifter, men på alt det andre er det avgifter hvis prisen, som står notert på forsendelsen, overstiger en viss grense, som jeg tror nå er kr 200.

For et par dager siden fikk jeg en pakke fra USA inneholdende en videokassett og en DVD. Disse kostene til sammen 45 dollar, noe som i norske kroner ble 320,40. Dette var altså over den avgiftsfrie grensen, så jeg måtte også betale diverse former for toll og avgifter.

Kan dere gjette hvor mye jeg måtet betale?

Her er regnestykket:
Tollklarering bedrift inf. brev kr 135
Varelinjer bedrift inf. brev kr 25
Enkeltoppdrag/utleggsprov. brev kr 50
Utlagt MVA kr 77

Til sammen kr kr 287
På dette legges MVA på kr 50, 40

Totalt gir dette, på en bestilling på kr 320, en samlet avgift til staten på kr 337!!
Altså, de samlede avgifter er større enn varenes pris. Det tragiske er at dersom disse to tingene – videoen og DVDen – var blitt sendt i to ulike forsendelser, så ville jeg ha sluppet avgiftene helt!
Jeg har selvfølgelig gitt opp de andre partiene – de kan ikke gjøre noe med slik ting – de har jo i flere år snakket om å gjøre det enklere for handel vi Internett. Nå setter jeg min lit til DLF.”

Dette priseksemplet fra medlemmet i DLF er tragisk og komisk. Det er sykt, nesten uforståelig håpløst. Er det rart vi er lei politiske løsninger og tåpelige reguleringer?

Mest lest

Arrangementer