Ukategorisert

La heimbrent bli lovlig

Heimbrent bør legaliseres på samme måte som vårt krav om legalisering av blant annet narkotika.

Det var konsernsjef i Sparebank 1 Midt-Norge, Harald Lein, som lanserte tanken om lovlig skjenking av heimbrent, melder NRK Trønderlag

Lein mener turister og andre som besøker Trøndelag skal få muligheten til å smake en god kopp karsk. Liberaleren er slett ikke uenig med konsernsjefen. Vi kunne godt tenke oss å gå ennå lengere, nemlig full legalisering av heimbrent. Både til eget bruk, men også til salg. Som et nisjeprodukt i reiselivsnæringen, men også til andre som etterspør denne spriten.

Det bør være en frihet for hver enkelt av oss å produsere, selge eller kjøpe denne spriten.

Motstanderne av et slikt forslag vil riste på hodet. De vil ha streng kontroll slik det er i dag. Det de glemmer er at på tross av forbudet er denne spriten utbredt. En kan spørre hvem som helst i Trøndelag, og de vil svare et bekreftende ja på spørsmål om heimbrent er lett tilgjengelig.

Heimbrent bør legaliseres. Ikke bare som et trøndersk kulturprodukt, men en vare som er tilgjengelig for folk flest.

For de av Liberalerens lesere som lurer på om heimbrent eller karsk, kaffe og sprit, er godt, vil svarene variere ettersom hvem en spør. Skribenten har smakt på de hjemmelagde varene. Det vil jeg aldri gjøre igjen. De originale varene er mye bedre, men også på dette området er smaken som baken. Det er umulig å gi et fasittsvar.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Vold
Hans Vold
17 years ago

Jeg bare sier til alle dere der ute som er imot legalisering av hjemmebrent, har dere smakt ekte karsk fra indre strøk i trøndelag? Tydeligvis ikke.
Dere fine by folk tror dere har smakt karsk,men kaffe blandet med sukker og vodka er ikke karsk. Skikkelig karsk er 50% tynn kaffe, og 50% god trøndersk hjemmebrent!

Fra arkivet