Ukategorisert

Søknadene bør avslås, men….

Søndag arrangerer Redningsselskapet aksjonen ”Vi redder liv”. En flott aksjon som mange bør støtte, men det bør skje i form av frivillighet og uten offentlige penger.

Redningsselskapet har et samarbeid med TV2. Også denne aksjonen er tenkt som en dør-til-dør aksjon på samme måte som den tradisjonelle tv-aksjonen til NRK.

Redningsselskapet har en målsetning om å få betalt ei ny redningsskøyte med de pengene som kommer inn under aksjonen. Et godt formål som spesielt kysten av Norge nyter godt av. Siden 1891 har 6.000 mennesker blitt reddet fra den visse død av redningsskøyter.

Skribenten skal gi sitt bidrag til denne aksjonen. Jeg har ingen problemer med å anbefale det samme ovenfor andre.

Aksjonsledelsen har bedt om økonomiske bidrag fra det offentlige til denne aksjonen. Den ideen er ikke spesielt god. Skattepenger bør ikke brukes. Det er vel og bra med slike innsamlinger, men de bør organiseres som dugnad, en nasjonal dugnad for en god sak. Bruk av offentlige penger ødelegger hele dugnadstanken. Brukes penger over offentlige budsjett er ikke innsamlingen frivillig lengre. Det er hovedgrunnene til at blant annet alle kommunene bør avslå søknaden fra aksjonsledelsen.

For øvrig ønskes Redningsselskapet lykke til med ”Vi redder liv”.

Tags:

Mest lest

Arrangementer