Ukategorisert

Vil rettsforfølge skuespillere

Beck-skuespillerne Mikael Persbrandt kan havne i fengsel om venstrepolitikeren Jörgen Larsson i Sverige får det som han vil.

–Persbrandt er et dårlig forbilde for polititjenestemenn. Han oppfordrer til voldsbruk, sier Larsson til expressen.se.

For oss som liker serien som TV2 sender en del episoder av er forslaget fullstendig meningsløst. En kan få en sjokkartet følelse av at det finnes politikere som mener det Jörgen Larsson gjør.

Skal en forby Beck-filmene vil det få store konsekvenser for nordisk film. Vil Larsson være konsekvent må han også forby mye annet på underholdningssiden, blant annet storslåtte amerikanske filmer. Du verden livet hadde blitt fattigere uten denne typen underholdning.

Filmer og underholdning av denne typen er fiksjon, fantasihandlinger. Ingen ting kriminelt blir gjort, og alle er med helt frivillig. Dermed blir det fullstendig håpløst å kriminalisere slike filmer eller skuespillerne som deltar i filmene.

Jörgen Larsson kan selvsagt ha et poeng i at Beck-filmene kan inspirere til politivold. Det kan være en viss negativ signaleffekt. Det er det umulig å gardere seg imot dette. Kriminalisering av skuespillere er i alle fall ikke veien å gå.

Det er latterlig at det svenske venstrepartiet bruker tid, energi og ressurser på en slik sak. Det kan umulig finnes verre saker å markere seg på. Heldigvis er det lenge mellom hver gang vi finner så dumme politiske utspill som dette.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Pleym Christensen
Pleym Christensen
17 years ago

For ordens skyld en presisering. Det svenske Vensterpartiet er SVs søsterparti. Og het tidligere Vensterpartiet Kommunistene (VPK).

For å unngå enhver misforståelse heter det norske Venstres svenske søsterparti Folkpartiet Liberalerne

frk arg
frk arg
16 years ago

hallå!
der har jeg noe å kommentere. hvorfor kan MIKAEL PERSBRANDT komme i fengsel for det?! er det ikke i så fall regisøren som skal det? micke har da ikke gjort noe annet enn å spille den rollen han har blitt bedt om å spille. har ikke svenske politikere annet å bruke tiden sin på? ALLE ELSKER BECK – 2-tal respekt til micke og peter haber (:

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv