Ukategorisert

En heksejakt

Levanger kommune innfører røykeforbud for sine ansatte i arbeidstiden. Dette er fanatisme på sitt alle verste.

–Innføringa av røykeforbud i arbeidstida er en heksejakt på oss røykere, her rår fanatismen, sier Eva Aunan Watterud til NRK.no.

Det er vel kjent at det offentlige prøver å bli kvitt røyking for å redusere skadevirkningene både for røykerne, men også oss som ikke røyker. Drastiske metoder tas i bruk. Eksemplet fra Levanger er et godt bevis på det.

Istedenfor et totalforbud bør kommunen komme til enighet med de ansatte om ei ordning alle kan leve med, for eksempel røykerom eller røyking på utsiden av byggene. Totalforbud er altfor rått. Det er på kanten av det som bør tillates av reguleringer. I pausene bør de ansatte bestemme over sin egen tid. Totalforbud av røyk bygger ikke opp til en slik frihet, tvert imot. Fanatisme er det rette ordvalget for Levanger kommune i denne sammenhengen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer