Ukategorisert

Tv-titting, en privatsak

Arbeiderpartiet sin ordfører i Namsskogan vil gjøre folk sine tv-vaner til en politisk sak i kommunestyret.

–Jeg tror at mange ser altfor mye på TV. Tenk på hvor artig man kunne hatt det i den tida man bruker foran TV-skjermen, og mener at flere av innbyggerne kunne med fordel ha engasjert seg i idrettslag, husflidslaget eller andre lag og foreninger, sier ordfører, Knut Berger, til Namdalsavisa.

Folk sine tv-vaner har politikerne ingen ting med. Folk må få bestemme helt på egenhånd om de skal se på tv, og eventuelt hva de skal se. Ordføreren vil med et forslag bryte rett inn i privatlivene til folk flest, noe han ikke har myndighet, makt eller rett til å gjøre.

For en rekke organisasjoner, lag og foreninger er det et problem eller utfordring at mange av oss bruker en større del av fritiden foran tv-ruta. Aktiviteten synker, dugnadsånden reduseres, men det er valg hver enkelt av oss må få ta uten politisk innblanding. En ordfører, flertallet i kommunestyret, Stortinget eller regjeringen skal ikke få bestemme hvor mange timer vi får tilbringe i godstolen. Det er en privatsak ingen politikere har noe med.

Liberaleren legger merke til at ordfører Knut Berger vil bringe saken inn for kommunestyret for å få en egen tv-lov i Namsskogan. Hvis det skjer, bør innbyggerne protestere på frihetsinnskrenkningen, og det kan enklest gjøres med å gi blaffen i et eventuelt vedtak.

I forhold til norsk lov kan kommunestyret i Namsskogan ikke hindre tv-titting. Det er og blir en symbolsak fra ordføreren sin side, en sak han kunne ha spart seg for.

Tags:

Mest lest

Arrangementer