Ukategorisert

En ny alkoholdebatt?

Stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti, Per Steinar Osmundnes, ønsker en ny alkoholdebatt i Norge. Liberaleren takker gjerne ja til invitasjonen, men det må bli en debatt som ikke går i det vanlige KrF-sporet.

Per Steinar Osmundnes krever en debatt der politikerne, foreldre og ungdommen deltar aktivt, melder NRK.no.

I motsetning til Kristelig Folkeparti mener ikke Liberaleren at bruk av alkohol er farlig. Det skjer selvsagt uheldige episoder der alkohol er med i bildet, men disse episodene ville en neppe ha blitt kvitt med en forbudslinje. Illegal omsetning blomstrer med innstramninger. Liberal praksis tar kvelertak på det som i dag regnes som kriminelt på dette området.

Misbruk av alkohol er for de det gjelder ikke spesielt bra. Likevel er misbruket et valg hvert enkelt av oss tar. Vi må ta konsekvensene av våre valg. Reguleringer for å komme misbruk til livs betyr mindre frihet. Vi setter frihet svært høyt, og dermed er forbudt og økte reguleringer ingen alternativ for liberalister på tross av at det foregår misbruk. Det er for øvrig stor forskjell på bruk og misbruk. Innstramninger betyr en straff for alle som nyter alkohol på en pen og pyntelig måte.

Hadde alkohol vært en vare på lik linje med andre lovlige produkter ville vår drikkekultur ha vært annerledes. Vi ville hatt mindre av det som omtales som flatfylla av mange. Kristelig Folkeparti er hovedårsaken til at folk flest ikke har et naturlig forhold til øl, vin eller brennevin. Hvis stortingsrepresentant Per Steinar Osmundnes ønsker en debatt på en slik bane, takker Liberaleren mer enn gjerne ja til å være med.

Å øke det økonomiske bidraget fra staten på noen millioner kroner til holdningsskapende arbeid vil ikke nytte. Det er meningsløst å bruke skattebetalernes penger på holdninger. Gode holdninger skapes ikke av staten. Selvfølgelig er denne bevilgningen gal også prinsipielt. Typisk KrF å bevilge seg ut av et hvert problem.

Tags:

Mest lest

Arrangementer