Ukategorisert

Samefolkets dag – offisiell flaggdag

6. februar 2004 vil statlige bygg bli oppfordret til å benytte det samiske flagget sammen med det norske.

I ei pressemelding fra statsministerens kontor vil statsminister Kjell Magne Bondevik at Samefolkets dag skal bli offisiell flaggdag i Norge.

–Det er viktig å gjøre samisk kultur synlig og kjent. Jeg ønsker at offisiell flagging på samefolkets dag skal framstå som et symbol på anerkjennelsen av samisk kultur, historie og identitet, og oppfordrer alle offentlige virksomheter til å flagge også med det samiske flagget denne dagen, avslutter statsministeren.

Det er merkelig at denne ”nasjonaldagen” skal markeres av staten. De fleste samer i Norge er norske statsborgere, og bør kunne feire 17. mai slik som de fleste andre gjør. På bakgrunn av markeringen som allerede finnes 17. mai er det tull å legge opp til en statlig markering av 6. februar.

Samefolket må selvfølgelig få bruke sin egen tid slik de vil. Det betyr at de som ønsker å markere 6. februar skal ha lov til det, men det bør skje i privat regi. Norge har en nasjonaldag. Det er 17. mai. Vi trenger ikke flere!

Comments are closed.

Fra arkivet

 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Liberalister bør være globalisterLiberalister bør være globalister
  Nasjonalisme er en form for kollektivisme. Derfor bør liberalister være globalister.
 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger