Ukategorisert

Samefolkets dag – offisiell flaggdag

6. februar 2004 vil statlige bygg bli oppfordret til å benytte det samiske flagget sammen med det norske.

I ei pressemelding fra statsministerens kontor vil statsminister Kjell Magne Bondevik at Samefolkets dag skal bli offisiell flaggdag i Norge.

–Det er viktig å gjøre samisk kultur synlig og kjent. Jeg ønsker at offisiell flagging på samefolkets dag skal framstå som et symbol på anerkjennelsen av samisk kultur, historie og identitet, og oppfordrer alle offentlige virksomheter til å flagge også med det samiske flagget denne dagen, avslutter statsministeren.

Det er merkelig at denne ”nasjonaldagen” skal markeres av staten. De fleste samer i Norge er norske statsborgere, og bør kunne feire 17. mai slik som de fleste andre gjør. På bakgrunn av markeringen som allerede finnes 17. mai er det tull å legge opp til en statlig markering av 6. februar.

Samefolket må selvfølgelig få bruke sin egen tid slik de vil. Det betyr at de som ønsker å markere 6. februar skal ha lov til det, men det bør skje i privat regi. Norge har en nasjonaldag. Det er 17. mai. Vi trenger ikke flere!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer