Ukategorisert

Ulovlig med billettsalg

Det bør fortsatt være lov å videreselge billetter til idrettsarrangement og konserter via annonser i media og på internett.

Stortingsflertallet ber regjeringen vurdere et lovforbud. Kulturkomiteen sin innstilling skal foreligge 18. desember. Kun Fremskrittspartiet er imot et forbud, skriver Aftenposten.

Politikerne mener dette salget har utartet seg på en problematisk måte. Liberaleren må nesten spørre stortingspolitikerne: Hva er problemet?

Så lenge dette salget skjer på fri vilje av både for selger og kjøper er det helt uproblematisk. Prisen på de ulike billettene reguleres også som regel etter markedet. Er det få billetter igjen til et arrangement er prisen høy. Er det mange igjen er prisen lav.

De som sitter på masse billetter til en begivenhet må ha lov til å selge billetter. De bør kunne ta den prisen forbrukerne er villig til å betale. En skal lete lenge for å finne problemer med svartebørssalget.

Det var SV som tidligere i år fremmet et privat lovforslag om et forbud. Dessverre ser det ut som forslaget får bred støtte. Liberaleren håper flertallet revurderer sitt standpunkt.

Et forbud vil ikke jage bort svartebørsen. Billetter vil fortsatt bli solgt svart, men ikke så åpent som i dag.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer