Ukategorisert

Wara slår til igjen

På 90-tallet foreslo tidligere stortingsrepresentant og nestleder i Frp at Finnmark bør samles om fem byer for å overleve. Den gangen ble det bråk. Han gjør det igjen, men nå virker det som langt flere er enig med Tor Mikkel Wara.

Det er Finnmark Dagblad som står for oppslaget et tiår etter at brannfakkelen ble kastet for første gang. Vi anbefaler oppslaget, og er gledelig overrasket over at saken ikke skaper en større debatt denne gangen. For sist var det helt vilt.

Wara bruker Finnmark som eksempel, men kunne ha brukt store deler av distrikts-Norge. Å sentralisere vil være en god politikk for å bevare bosetningen i mange fylker.

Større byer og kommuner er den eneste måten å sikre arbeidsplasser, kulturtilbud og et miljø mange av oss kan trives i. Det er heller ikke til å legge skjul på at sentralisering vil være effektivisering av offentlig sektor. Istedenfor 19 kommuneadministrasjoner i et fylke vil du med Waras tanker få fem. Det gir reduserte utgifter som skattebetalerne vil merke med lavere skatter og avgifter.

Mest lest

Arrangementer