Ukategorisert

Kinas overgrep

Mange mener Kina er på riktig vei med litt mer åpenhet og mer blandingsøkonomi. Fortsatt er det langt igjen før Kina er på det nivået vi alle regner som en selvfølge.

I Kina er internett og andre kanaler for frie ytringer uglesett av myndighetene. Det fikk Zhang Shengqi merke da han publiserte artikler til støtte for landets uoffisielle kristne kirke, melder Dagbladet.no.

Denne historien er et av mange skrekkeksempler fra Kina de siste årene. Det er mulig landet har en viss fremgang på flere områder sett med liberale øyner, men tilbakeslagene kommer jevnt og trutt. Ytrings – og religionsfriheten står ikke spesielt høyt i kurs.

Myndigheter i Norge og andre land bør påpeke ovenfor kinesiske myndigheter at slike overgrep er fullstendig uakseptabelt. Det gjøres med jevne mellomrom, men den politiske påvirkningen må ikke stoppe før Kina er på et akseptabelt nivå når det gjelder blandingsøkonomi og menneskerettigheter.

Mest lest

Arrangementer