Ukategorisert

Takk og farvel til Bondevik?

Kjell Magne Bondevik kommer til å takke for seg som stortingsrepresentant etter at denne perioden er over. Han vil likevel fortsette som statsminister så lenge som mulig, også i neste stortingsperiode.

Valgresultatet i 2005 vil bestemme hvilken regjering vi får. Slår dagens meningsmålinger til, og Frp ikke får et bedre forhold til samarbeidspartiene, er Kjell Magne Bondevik ferdig med rikspolitikken. Det er vanskelig å tolke statsministeren på en annen måte i dagens oppslag i media om den kommende nominasjonen.

Et oppslag i Dagsavisen bekrefter vår påstand om at Kjell Magne Bondevik kan være på tur ut av norsk politikk.

Bondevik har rett i at regjeringssjefen ikke trenger å sitte på Stortinget for å lede regjeringen, men det har vært en vanlig ordning i Norge, en ordning som har fungert tilfredsstillende. Det er overhode ingen automatikk i at KrF, Venstre og Høyre skal få en stor nok oppslutning ved valget i 2005 til å videreføre dagens Samarbeidsregjering. Tilhengerne av disse partiene kan selvsagt håpe, men det kan fort bli med drømmen. Oppslutningen er for tiden altfor dårlig til at Bondevik vil vinne frem med en ny regjering etter stortingsvalget i 2005. Plusser man i tillegg på samarbeidsklimaet til de andre, er en ny Bondevik-regjering en utopi. Det vil ikke la seg gjøre. Dermed kan han være ferdig med topp-politikken.

Liberaleren ønsker en regjering som tenker liberalt, fronter liberale saker. Dagens samarbeidsregjering er god på flere områder, men slett ikke perfekt. Neste stortingsvalg vil bli spennende også for oss liberalister. Det er omtrent umulig å spå om utfallet etter neste valg. Likevel ser vi sakte, men sikkert at Bondevik-perioden nærmer seg slutten. Sikkert til glede for mange, og forargelse for andre.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer