Ukategorisert

Exit fylkeskommunen?

Fra nyttår ble Møre og Romsdal fylke samlet i en regional organisasjon der fylkeskommunen og fylkesmannen er slått sammen.

Forsøket skal vare i fire år, men kan forlenges med to år til.

Liberaleren er motstandere av fylkeskommunen. Derfor ser vi frem til å følge utviklingen i Møre og Romsdal nøye de neste årene. Sannsynligvis vil forsøksordningen bli mer vellykket enn delingen vi har vært vant til. Forsøksordningen kan bli så bra at det betyr exit for fylkeskommunen slik vi kjenner den i dag. Forhåpentligvis slår vår spådom til.

En regional organisasjon bør bety mer effektiv drift, bedre bruk av skattebetalernes penger. Drømmen er en mindre og mer effektiv offentlig sektor. Det blir spennende å følge utviklingen de neste årene.

Liberaleren tar gjerne imot tilbakemeldinger fra befolkningen i Møre og Romsdal om hvordan nyvinningen fungerer. Vi tror de fleste vil være godt tjent med effektiviseringen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer