Ukategorisert

Exit fylkeskommunen?

Fra nyttår ble Møre og Romsdal fylke samlet i en regional organisasjon der fylkeskommunen og fylkesmannen er slått sammen.

Forsøket skal vare i fire år, men kan forlenges med to år til.

Liberaleren er motstandere av fylkeskommunen. Derfor ser vi frem til å følge utviklingen i Møre og Romsdal nøye de neste årene. Sannsynligvis vil forsøksordningen bli mer vellykket enn delingen vi har vært vant til. Forsøksordningen kan bli så bra at det betyr exit for fylkeskommunen slik vi kjenner den i dag. Forhåpentligvis slår vår spådom til.

En regional organisasjon bør bety mer effektiv drift, bedre bruk av skattebetalernes penger. Drømmen er en mindre og mer effektiv offentlig sektor. Det blir spennende å følge utviklingen de neste årene.

Liberaleren tar gjerne imot tilbakemeldinger fra befolkningen i Møre og Romsdal om hvordan nyvinningen fungerer. Vi tror de fleste vil være godt tjent med effektiviseringen.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.