Ukategorisert

Verneplikten, ikke for alle

I 2004 skal ca 10000 unge menn gjennomføre verneplikt. Det betyr at en liten del må bære ansvaret for alle oss andre.

I år slipper ca 2/3 deler unna sin militære verneplikt. 20000 slipper unna, mens 10000 ungdommer må gjennomføre sin tvangstjeneste for staten. Dette er umoralsk og forkastelig. Liberalerens tanker går til de som ofrer utdannelse, mister inntekter for å gjennomføre tvangstjenesten. Verneplikten er blitt en parodi, og er en av mange grunner for at ordningen bør fjernes.

Som andre liberalister er også Liberaleren glad på vegne av alle som slipper unna denne umoralske tjenesten staten pålegger unge menn. Likevel er det blodig urettferdig at en liten gruppe må bære byrdene for alle andre.

Liberaleren er imot verneplikten. Vi skiller ikke på de ulike vernepliktalternativene. Vi vil oppheve ordningen. Det at et mindretall gjennomfører påvirker ikke vårt syn Det underbygger argumentene om et blodig rettferdig system.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer