Ukategorisert

Verneplikten, ikke for alle

I 2004 skal ca 10000 unge menn gjennomføre verneplikt. Det betyr at en liten del må bære ansvaret for alle oss andre.

I år slipper ca 2/3 deler unna sin militære verneplikt. 20000 slipper unna, mens 10000 ungdommer må gjennomføre sin tvangstjeneste for staten. Dette er umoralsk og forkastelig. Liberalerens tanker går til de som ofrer utdannelse, mister inntekter for å gjennomføre tvangstjenesten. Verneplikten er blitt en parodi, og er en av mange grunner for at ordningen bør fjernes.

Som andre liberalister er også Liberaleren glad på vegne av alle som slipper unna denne umoralske tjenesten staten pålegger unge menn. Likevel er det blodig urettferdig at en liten gruppe må bære byrdene for alle andre.

Liberaleren er imot verneplikten. Vi skiller ikke på de ulike vernepliktalternativene. Vi vil oppheve ordningen. Det at et mindretall gjennomfører påvirker ikke vårt syn Det underbygger argumentene om et blodig rettferdig system.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Espen
Espen
18 years ago

Jeg er naturligvis enig med Bjørn Magne og Liberaleren i synet på vernepliktssystemet ideologisk sett. Likevel synes jeg faktisk at systemet fungerer bedre nå enn tidligere. Selektiv verneplikt kan selvsagt ikke forsvares på liberal (eller demokratisk) basis, men det er uansett bedre å kalle inn 10.000 og gi dem et forsvarsmessig meningsfyllt arbeid, enn å trekke inn 30.000 kun for prinsippet. Det ville virkelig vært en parodi…

Fra arkivet