Ukategorisert

Tobakk blir smuglevare

Avgiftsøkningen på tobakk vil gi stor smugling av rullings. Fra 1. januar må røykerne betale godt over 150 kroner for en pakke tobakk.

Avgiftsøkningen er enorm. 40 prosent økning i avgiftene vil gi fritt spillerom for alle som vil benytte det svarte markedet.

Prisen for rulletobakk vil variere fra kiosk, bensinstasjoner og kolonialbutikker, men alle må regne med å betale over 150 kroner for en pakke rullings med sigarettpapir. Det er en skummel høy pris. På kanten til det vanvittige.

Med denne avgiftsøkningen vil helt sikkert mange slutte å røyke. Noen vil gå over til snus eller sigaretter. Likevel er det smuglerne som vil tjene mest. Allerede i går ettermiddag fikk skribenten besøk av et par som skulle til Sverige.
–Hvor mange pakker tobakk trenger du?

Det var spørsmålet jeg fikk 4. januar. De neste månedene vil mange andre få dette tilbudet. Avgiftsøkningen gir rom for kriminelle handlinger. Mange vil benytte seg av dette rommet.

Politikerne har skylden for smuglingen av rullings som nå kommer. Den vanvittige avgiftsøkningen er ikke med på å bekjempe grensehandelen. Det skal bli spennende å se hvor lang tid det går før noen innser galskapen.

For ordens skyld minner Liberaleren om at avgiftsøkningen på snus og sigaretter er moderat. Det er rullingens politikerne hat tatt tak i denne gangen.

Mest lest

Arrangementer