Ukategorisert

Tøffe Frihetsfronten

Den liberalistiske organisasjonen i Sverige, Frihetsfronten, truer med å åpne en illegal uteplass for røykere dersom svenske politikere gjør som norske, nemlig å forby røyking på puber, kafeer og restauranter.

Debatten går i Sverige om de skal følge Norges eksempel ved å forby røyking på uteplasser.

I en pressemelding Frihetsfronten har sendt ut påpeker organisasjonen at driverne må få bestemme om det skal være røyking eller ikke. Det må eierne bestemme, ikke staten.

Frihetsfronten truer med å åpne et eget sted for røykere, en plass som også vil selge billig sprit for å finansiere frihetskampen. Dette er ikke en trussel, men en lovnad. Organisasjonen er kjent for et lignende stunt tidligere. Da drev de svenske liberalistene Tritnaha i Stockholm. En svært populær klubb på 90-tallet.

Et røykeforbud, både i Norge og Sverige, er med på å skape nye problemer på lik linje med andre forbud. Men fremfor alt tar slike forbud friheten fra hver enkelt av oss. Vi har rett til å bestemme selv uten statlig innblanding. Et røykeforbud er reduksjon av friheten til hver enkelt uteplass.

Liberaleren håper de svenske politikerne ikke går i fotsporene til de norske. Et røykeforbud er unødvendig. Hvis det likevel skulle skje støtter vi aksjonen til Frihetsfronten. En god ide som bør adopteres også i Norge.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer