Ukategorisert

Fylkeskommunen og internett

Finnmark fylkeskommune bruker penger på å lære folk mer data. Det er positivt med mer kunnskap, men dette kan umulig være en prioritert oppgave for en fylkeskommune.

Like før jul ble tusenvis av små pakker med eBorger-CD-er til folk i Finnmark sendt ut. Det er i hovedsak på bibliotekene at eBorgerpakkene finnes. Fylkeskommunen oppfordrer innbyggerne til å ta i bruk utstyret slik datakunnskapen blir større hos finnmarkingene.

Finnmark er første fylke med eBorger-konseptet. Fylkeskommunen har bevilget en halv million kroner til dette, som er et pilotprosjekt sammen med Datakortet AS i Kirkenes.

Folk må mer enn gjerne lære mer om internett, men at Finnmark fylkeskommune deler ut gratis cd`er er sløsing. Det er også prinsipielt galt. Mine skattepenger skal altså brukes til dataopplæring på et av de mange bibliotekene som finnes.

De som ønsker opplæring bør selv ta initiativet og betale kostnaden opplæringen medfører. Julegaver fra fylkeskommunen har skribenten lite sans for.

Blir prosjektet regnet som en suksess vil ordningen helt sikkert bli videreført av andre kommuner og fylkeskommuner. Dermed blir dette nok et satsingsområde for det offentlige. Det er skattebetalerne som må betale gildet. Sløsing er det ordet som passer best for en slik satsing.

Tags:

Mest lest

Arrangementer