Ukategorisert

Nettavisen kan forkorte livet ditt

Det er jo den naturlige overskriften når vi leser Nettavisen i dag. De gjengir nemlig en interessant NTB-melding.

Jeg la nemlig merke overskriften – Laks kan gi kreft.

De skriver: «Faren for å få kreft øker dersom du spiser oppdrettslaks oftere enn én gang i måneden, hevder amerikanske forskere.»

Lengre nede kan vi lese: «Laksen som ble testet var rå og hadde skinnet på. Fjerner man skinnet og varmebehandler fisken, reduseres giftmengden betraktelig.

Det amerikanske næringsmiddeltilsynet mener at mengden av miljøgifter i oppdrettslaks er så lave at de ikke bør skape bekymring, og oppfordrer i stedet folk til å spise mye laks.»

Det altså snakk om rå laks med skinn. Sorry, jeg spiser ikke agn! De sier videre at laks generelt er sunt og oppfordrer til å spis mer av det.

En hypotse kan være at noen leser kun overskriften og spiser mindre laks. De får dermed et mindre sunt liv og lever kortere. Altså kan min overskrift være riktig. Eller kanskje like tvilsom som Nettavisen sin?

Poenget mitt her er å rakke ned på hvordan aviser vrir og forvrenger nyheter/fakta/statistikkk for å finne en selgende overskrift. Dette er ren svindel fra de som opererer i nyhetsbransjen. De svikter sin oppgave som nyhetsformidlere. Kanskje skyldes dette journalister sin arbeidsform?

De er profesjonelle til å skrive om ting de ikke har peiling på med det formål å få folk til å lese det. Dette gir naturlig nok en passende grad av faktakorrekthet og nøkterne innfallsvinkler… Døhh!!!

Bjørn Magne Solvik som er redaktør for Liberaleren, har reist på ferie for 6-7 uker og i dette tidsrommet vil undertegnede ta over de daglige nyhetskommentarene. Du kan vente deg daglige kritiske og radikale kommentarer også mens Finnmarks store sønn er under varmere himmelstrøk!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer