Ukategorisert

Fra Ayn Rand til TV2

Det er sjelden at jeg tenker på Ayn Rand når jeg leser om kongehuset på VG sine nettsider, men i dag var det den assosiasjonen jeg fikk…

På torsdag viste FRIstud filmatiseringen fra 1949 av Ayn Rands bok The Fountainhead på video. Et actionmessig høydepunkt er når Howard Roark sprenger Cortlandt-bygningen. Han avtalte å tegne den under forutsetning at den ble bygd nøyaktig etter hans tegninger og det ble den ikke. Så han sprengte den.

Det var disse tankene jeg fikk da jeg leste Ble lovet et annet program på VG sine nettsider. Der dokumenteres det at dokumentaren «Prinsesse i eksil» som sendes i kveld ikke er i tråd med det som ble forespeilet intervjuobjektene da avtale ble inngått.

TV2 svindler Lorentzen både innholdsmessig og i forhold til sendetidspunktet for programmet. Dette er et overtramp fra journalistene, og mennesker bør slutte å finne seg i slikt. Nå skal jeg selvsagt ikke oppfordre til sprenging av TV-studio, men dersom der hadde vært mulig å teknisk ødelegge sendingen, så ville det vært legitimt fra Lorentzens side.

Journalister har mye makt og den misbrukes oftere enn folk tror. Både bevist og som en følge av manglende evne til ærlighet/nøyaktighet. Tostrup-kjelleren er ikke landets moralske høyborg. Vi får håpe at Lorentzen har baller nok til å saksøke TV2 skikkelig for overtrampet. Ikke fordi de har verdens viktigste sak, men fordi den er tilstrekkelig profilert til at TV2 kan få en skikkelig skrape.

Journalister er ikke hevet over det faktum at avtaler skal holdes.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer