Ukategorisert

Blir kastet ut av landet

I dag ble det kjent at en elev fra Japan ikke får oppholdstillatelse i Norge, til tross for at det bare gjenstår tre måneder før skoleåret er fullført.

Administrasjonssekretær ved Sygna videregående skole reagerer på avslaget fra Utlendingsdirektoratet, UDI, melder NRK.no.

Den strenge norske praksisen går denne gangen utover Mona Kondo, som kun har tre måneder igjen før skoleåret avsluttes. Dette er nok et bevis på en altfor streng politikk.

Det blir hevdet fra elevens advokat at hun har det finansielle på plass for å få avsluttet sin skolegang i Norge. Hvis så er tilfelle, er avslaget fra UDI uforståelig.

Mange norske elever og studenter har gjennomført deler av sin utdannelse i utlandet. Ofte blir slike ordninger bejublet av de aller fleste av oss. Når vi kan sende våre studenter ut i verden må vi selvsagt være fleksible når noen vil komme hit.

Skribenten kunne ha støttet UDI i sitt krav dersom Mona Kondo kostet flesk for skattebetalerne, men ingen ting tyder på det. Derfor har med Mona Kondo og hennes advokat klaget saken inn for Utlendingsnemnda. Det vil ikke være en katastrofe om den Japanske studenten får bli i ytterligere tre måneder. Vårt hjerterom bør være stort nok til det.

Mest lest

Arrangementer