Ukategorisert

Barnehager legger ned

To private barnehager i Vestre Aker legger ned som følge av politikernes barnehageforlik.

Fra 1. mai skal en plass ikke koste mer enn 2750 kroner, og da taper eierne av Kari Papes barnehage så mye penger, at de etter 16 år har bestemt seg for å stenge dørene. I august må ca 50 unger i disse to barnehagene finne et annet tilbud. Det er visstnok ikke spesielt enkelt i Oslo for tiden.

Liberaleren har vært motstander av barnehageforliket. De nye økonomiske rammene gjør det umulig å drive lønnsomt for private barnehager. Er det lite penger å tjene, er det få som vil satse pengene sine på slike bedrifter.

Tilhengerne av forliket vil vise til at staten skal inn med penger for å hjelpe de private barnehagene, men eierne av de barnehagene som legger ned eller vurderer nedleggelse er skeptisk til de statlige støtteordningene, melder NRK.

Det er trist når politiske vedtak ødelegger for det private initiativ som barnehageforliket er i ferd med å gjøre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer