Ukategorisert

Nei til sesjonsplikt

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold ønsker ikke sesjonsplikt for jentene for å øke rekrutteringen til forsvaret. Et gledelig signal fra statsråden.

Liberaleren har tidligere tatt avstand fra forslaget om å innføre sesjonsplikt for jentene. Forslaget innebærer tvang, og tvang har vi liten tro på.

Det er først og fremst Arbeiderpartiets kvinnebevegelse og forsvarssjef Sigurd Frisvold som ønsker økt rekruttering av jenter gjennom tvang.

Sesjonsplikt for kvinner betyr mer tvang. Selv om jenter fortsatt skal slippe verneplikten, ønsker forsvaret å tvinge tester og informasjon på jenter for å øke rekrutteringen. Forsvaret må mer enn gjerne satse på denne gruppen, men det bør gjøres på andre måter enn sesjon og tvang. En tvangsdag i militærtjeneste, slik sesjonen er for gutter i dag, er ikke veien å gå. Sesjon er krenkelse av friheten. Forsvaret trenger mindre bruk av tvang, ikke mer.

På nyhetene i går var det gledelig å registrere at forsvarsministeren er enig med våre argumenter. Hun vil ikke ta i bruk tvang for jenter, og dermed er ikke denne saken så opplagt som det så ut for noen måneder siden. Vi er gledelig overrasket over Krohn Devold sitt standpunkt.

Tags:

Mest lest

Arrangementer