Ukategorisert

Åpne Grenser – et forsvar for globaliseringen

Civita inviterer til seminar og boklansering 23. mars kl. 12 – 15 på Håndverkeren i Oslo.

Bokens redaktør, Jan Arild Snoen og medforfatter Paul Chaffey, vil presentere boken.

Mange mener at globaliseringen fører til større ulikhet og fattigdom, truer velferdsstaten og sysselsettingen, skader miljøet og øker risikoen for internasjonale konflikter. Motstanderne påstår at kulturelt mangfold blir til forflatet amerikansk monokultur. De påstår at makten overføres fra nasjonalstaten til multinasjonale selskaper.

I boken, som blir lansert denne dagen, sjekkes disse påstandene mot den nyeste internasjonale forskningen. Resultatene vil overraske mange. Kritikerne tar feil på alle punkter.

Fra det prestisjetunge amerikanske Center for Strategic and International Studies (CSIS), får vi besøk av Sherman E. Katz. Han leder arbeidet med temaet globalisering i CSIS. Katz vil holde foredraget: ”Globalisation: 1) What’s in it for Scandinavia? 2) Race to the bottom, or finally a chance for The third world?”

Presentasjon av Sherman E. Katz.
Sherman E. Katz is the William M. Scholl Chair in International Business. He joined The Center for Strategic & International Studies in Washington D.C in February 2000. During 30 years of practicing international trade law, he represented U.S. and foreign corporations, governments, and multilateral institutions in trade policy issues, including national trade regulation and litigation, World Trade Organization negotiations, agreements and dispute settlement.

A Member of the New York and District of Columbia Bars, Sherman graduated from Amherst College, Columbia University School of Law and the Columbia School of International Affairs. He attended Stockholm University for his junior college year and received a diploma in EU law from the University of Oxford in 1992.

He is a recipient of Sweden\’s Royal Order of the North Star, a member of the Council of Foreign Relations, and an adjunct professor of International Trade at the Johns Hopkins University School of Advanced International Studies.

Meld deg på konferansen via Civitas hjemmeside innen 19 mars (av hensyn til servering): www.civita.no

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer