Ukategorisert

Vi vil ha debatt

Liberaleren har ingen ting imot debatten om monarkiet som raser i deler av Arbeiderpartiet. For oss republikanere er det hyggelig at landet største parti beveger seg i denne saken.

Etter Oslo Aps krystallklare vedtak om å innføre republikk i Norge mener AUF-leder, Gry Larsen, og flere andre sentrale Ap-politiker,e at tiden er overmoden for en real monarkidebatt i partiet, skriver VG. Vi er veldig enig med Larsen og co.

Liberaleren er glad for det overraskende vedtaket som Aps største og mektigste fylkeslag, Oslo Ap, fattet på lørdag. Med 91 mot 80 stemmer krever fylkespartiet at ”monarkiet som styringsform avskaffes”.

Like hyggelig er det å registrere at debatten innad i Arbeiderpartiet ser ut til å være prinsipiell. Motstanderne har et prinsipielt standpunkt mot monarkiet, nesten på linje med det Liberaleren gang på gang har tatt opp tidligere.

Vi håper debatten fortsetter på fylkesårsmøtene i Arbeiderpartiet, slik at dette blir en viktig sak på landsmøtet. Et landsmøtevedtak i Norges største parti om at monarkiet som styreform skal avvikles vil ha mye å si for den videre debatten i alle politiske miljø.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer