Ukategorisert

Synd i denne mannen

Det er synd i Arnfinn Aandal, forstander ved Baptistmenigheten i Trondheim. Han mener homofili er en like stor synd som pedofili, kleptomani og drukkenskap.

Noen liberalister vil reagere sterkere på uttalelsene hans enn jeg gjør. Rett og slett fordi noen former for pedofili ikke trenger å være stygge overgrep mot barn vi alle tar avstand fra. Det er også en stor tvil om drukkenskap er så besynderlig som forstanderen tar til ordet for. La oss glemme nyansene, og gå tilbake til uttalelsene fra en mann jeg anser som ikke spesielt tolerant. Han viser forakt for valg vi mennesker tar.

Den tidligere fylkessekretæren i KrF, sier til Byavisa, at han er usikker på om han vil kalle homofili en legning, men er overbevist om at det kan kureres, skriver NRK.no.
Vi ser på homofili som et handikapp man snarest mulig bør søke hjelp for, sier Aandal.

Det er synd i denne mannen og den menigheten som tydeligvis støtter han fullt ut i synet på homofili. Det å kalle denne legningen for et handikapp er forkastelig. Hvis det finnes en gud, noe det er små sjanser for, bør denne mannen ikke slippe inn i himmelen. Han viser en voldsom forakt for enkelt individet. En eventuell gud kan ikke være så vondt for enkelte som forstanderen tydeligvis håper på.

Inntrykket av mannen blir ikke bedre av at han forteller at menigheten har homofile medlemmer, men at det ikke godtas at de praktiserer homofili. Han tror for øvrig at homofile samboere lever med konstant dårlig samvittighet.

Ytringsfriheten skal stå sterkt. Dette er en viktig frihet for absolutt alle. Dermed er det umulig for en liberalist å foreslå noe drastisk ovenfor denne mannen og andre som deler hans syn.

Å elske, bli elsket er noe av det mest fundamentale i et menneskes eksistens. Når deler av kristenfolket vil nekte mennesker å oppleve noe så grunnleggende, må de være forberedt på å bli konfrontert med og utfordret på dette standpunktet. Vi som er liberale bør stå først i køen av utfordrere. Det er tragisk at meningene, holdningene og utspillene til Arnfinn Aandal og hans meningsfeller får råde så mye som de gjør i den offentlige debatten.

Vi tar avstand fra et sånt syn på menneske!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer