Ukategorisert

Foreslår lavere skatt

Finansminister Per Kristian Foss foreslår redusert skatt for mange av oss i skattereformen som kommer 26. mars.

Regjeringen vil foreslå redusert formuesskatt, fjerning av skatt på fordel av å bo i egen bolig og lavere toppskatt i en stortingsmelding som kommer i slutten av mars, melder Aftenposten.

Regjeringen skal visstnok også ønske utbytteskatt på aksjer, et frieri til Arbeiderpartiet.

Finansminister Per Kristian Foss holder kortene tett til brystet. Det er lite han vil si om forslagene. Liberaleren, våre lesere og andre må nok pent vente til slutten av mars før vi får vite detaljerte punkter fra stortingsmeldingen.

Det vi forventer er ei melding som åpner for betydelige lettelser. Det er ikke nok å tilby skattebetalerne småpenger denne gangen. Vi forventer også at regjeringen legger opp til skattelettelser i 2005 budsjettet. Selv om finansministeren sier at dette skal tas skrittvis, vil det være skuffende om 2005 ikke blir ”skattelettelsens år” i Norge.

Skal våre ønsker bli oppfylt, betyr det en voldsom kamp innad i regjeringen. Høyre ønsker skattelettelser, mens KrF sin nestleder, Knut Arild Hareide, gikk offentlig med nei til flere lettelser før bistandsbudsjettet har økt kraftig.

Det er en kjent sak at det er vanskelig å øke utgiftsiden i statsbudsjettet samtidlig som skattelettelser skal prioriteres. Liberaleren håper de minst skattekåte politikerne vinner dragkampen om prioriteringene i 2005.

Mest lest

Arrangementer