Ukategorisert

Kommuner opptrer som reiseoperatør

Flere kommuner der Fremskrittspartiet har stor politisk innflytelse, vil sende pensjonister til syden. Riktig nok må de reisende betale turen selv, men kommunen er inne med midler til planleggingen, informasjon og helsepersonell.

Kommuner opptrer altså som en turoperatør. Sist ute er Nordreisa som med sin Frp-ordfører gjerne vil sende pensjonistene på 14-dagers tur til Kypros, skriver Nordlys.

Ordførerne som vil bruke sydenturer aktivt argumenterer for slike turer fordi det gir helse, fysisk aktivitet, velvære og sosiale arrangement innenfor trygge rammer. Det er vanskelig å være imot at godt sommervær kan være godt for kropp og sjel, men det er ikke en kommunal oppgave å være turoperatør slik som disse Frp-ordførerne legger opp til.

Pensjonister må gjerne dra til syden, men turene bør gjennomføres på andre måter enn gjennom kommuner. Fremskrittspartiet kan ha misforstått hva som er en offentlig oppgave og hva andre skal ta seg av.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer