Ukategorisert

Forbrukerne utnytter mulighetene

Kjøpemønsteret har endret seg etter at åpningstidsloven ble opphevet 1. april 2003. Både bedrifter og forbrukere bruker den nye friheten på en god måte.

Butikkene melder om økt omsetning og hevder at de det siste året har fått stadig flere kunder som velger å handle mat og klær sent på kvelden.

Det viser en rundspørring Østlandssendingen har gjort blant butikker og kjøpesentre som utvidet åpningstidene i fjor.

Fortsatt er utvidet åpningstider i mange butikker et byfenomen. Få butikker har benyttet mulighetene i store deler av distriktsnorge. Likevel må vi anta at det er markedet som råder. Hadde behovet vært tilstede, ville også små plasser hatt butikker med langåpent.

Det bør være en selvfølge at hver enkelt butikk skal kunne bestemme sin egen åpningstid. Selv om åpningstidsloven er opphevet er søndagene fortsatt regulert. Politikerne bør oppheve også denne reguleringen, spesielt med tanke på hvor godt de andre dagene i uken har fungert det siste året.

Å fjerne åpningstidsloven har vært en stor suksess!

Mest lest

Arrangementer