Ukategorisert

Klager på lederlønninger, men….

Partileder Jens Stoltenberg er en av de som klager på store økninger i lønnen til lederne. Selv kan han juble for en lønnsøkning på 185 prosent.

Arbeiderpartilederen fikk økt godtgjørelse for sitt verv som leder i partiet. Han gikk fra 70.000 kroner i året til 200.000. Det er partiets sentralstyre som fastsetter partilederens godtgjørelse i Arbeiderpartiet.

Partisekretær Martin Kolberg mener lederens godtgjørelse er rimelig, men nøktern. Han forklarer økningen med at godtgjørelsen ikke har vært justert siden 1996, skriver VG.

Jens Stoltenberg fortjener sikkert sin lønn fra partiet, men hvordan kan en mann som får 185 prosent i lønnsøkning klage på enkelte næringslivsledere?

Grådighetskulturen er like utbredt i Arbeiderpartiet som blant NHO sine medlemmer.

Liberaleren kritiserer ikke avtalen mellom Ap og Jens Stoltenberg. De bør ha rett til å avtale lønnen eller godtgjørelsen om du vil, men med slike økninger bør Stoltenberg slutte å skyte på bedriftsledere fra hofta. Når alt kommer til alt er han like ”grådig” selv.

Selv med årlig justering ville en økning på 130 000 kroner være mye på 8 år.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Audun Danielsen
Audun Danielsen
18 years ago

Hei,

Det er bra at du trekker frem lønnsøkningen til Stoltenberg, men den er jo ingenting i forhold til den luksusen toppolitikere kan unne seg allerede. De reiser gratis med fly og tog, regjeringsbilene er vel så fine som næringslivsledernes, og de har et stort apparat av assistenter (tjenerskap) rundt seg. En næringslivsleder skal ha en ganske høy lønn for å kunne holde samme livsstil som toppolitikerne. Jeg forundrer meg over at politikere som ikke produserer noen verdier klager over høye lederlønninger, som ikke er til skade for noen.

Fra arkivet