Ukategorisert

Hvem gjorde gatene utrygge?

Idag hørte jeg et selsomt intervju i NRK P1’s Ukeslutt.

Der fokuserte redaksjonen på det historiske i nynazisten Johnny Olsens tilståelse av forbrytelser med en strafferamme på 21 år. Rettshistorie sier hans forsvarer Fridtjof Feydt.

Ukeslutt har også intervjuet folk fra Blitz-miljøet i Oslo (Blitz – aktivitetshuset i Oslo for ungdom, De vet), om hva de synes om denne tilståelsen, og hva de mener om Johnny Olsen idag. De er som alle andre overrasket over tilståelsen, men bærer ikke nag til Olsen personlig. «Han var jo bare en del av et stort norsk nazi-miljø som gjorde gatene utrygge» presterer en av dem å si.

Unnskyld at jeg spør: Var det norske nazi-miljøet stort? Isåfall, stort i forhold til hva? Vi skal ikke polemisere mot at nynazistene gjorde gatene utrygge. Men var det bare dem? Har ikke blitzerne gjort gatene utrygge for meningsmotstandere? Hvor mange blitzere har deltatt i demonstrasjoner og gateslag i Oslo, sammenlignet med antallet nynazister?

At NRK er ukritiske til Blitz-miljøets antidemokratiske sinnelag overrasker oss ikke. Men det er forstemmende at NRK bidrar til et så fortegnet bilde av virkeligheten i Oslos gater de siste 10 – 15 årene.

Dette skal ikke oppfattes som noe forsvar for nynazister. Liberaleren misliker alt som smaker av totalitære ideologier, deriblant de holdninger Blitz-folket aktivt demonstrerer i byens gater: Meningsterror, og vold og trusler om vold mot meningsmotstandere. Bruk av vold som politisk virkemiddel i demokratiet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer