Ukategorisert

Økte beslag på Svinesund

Det er til nå i år beslaglagt dobbelt så mye øl på Svinesund som på samme tid i fjor. Og smuglingen av vin er firedoblet.

Tollregion Øst-Norge mener noe av smuglingen virker godt organisert. Dermed er det en del miljøer som gjør god butikk på Norges svært uheldige avgiftspolitikk. Høye avgifter betyr masse smugling, noe disse tallene bekrefter.

25.068 liter øl har smuglere prøvd å få med seg ulovlig over grensen de siste tre månedene. På samme tid i fjor hadde tollerne beslaglagt 12.980 liter. Også beslagene av vin har økt betraktelig. Fra 2.000 liter til omlag 8.000 liter er prøvd smuglet over grensen, skriver Halden Arbeiderblad.

Som liberalist kan vi nesten fryde oss over disse tallene. Tallene gir en god beskrivelse av hvor skandaløs avgiftspolitikken i Norge er. Det som bør bekymre politikerne er at kun fåtall blir tatt. Det betyr enorme mengder alkohol over grensen til Norge. I seg selv bør det være en tankevekker og en god grunn for å senke alkoholavgiftene drastisk.

Mest lest

Arrangementer