Ukategorisert

Langfredag, en reklamefri dag

I dag har det ikke vært mulig å se reklame for Rimi, Rema 1000, brus eller andre kommersielle produkter på TV eller radio i Norge. Langfredag er en av de dagene i året som er fredet for sånt.

TV 2, TV Norge, P4 og Kanal 24 har sendt innslag fra ulike organisasjoner istedenfor. Vi har fått vite mer om ”Leger uten grenser” og ”Nei til narkotika”. Kanalene har ikke lov å sende de vanlige reklameinnslagene.

Forbudet gir ulike konkurransevilkår. Ser du på utenlandske kanaler, for eksempel Viasat eller Eurosport får du reklameinnslag på vanlig måte, selv på en langfredag. Slikt tillater ikke regelverket de norske kanalene følger.

Også på internett er reklamen tilgjengelig på vanlig måte.

Forbudet om reklame på såkalte helligdager bør oppheves. Først og fremst for å gi like konkurransevilkår, men også for å ivareta ytringsfriheten på en god måte. De norske kanalene må få bestemme hva de skal sende selv på en høytidsdag. Vi forsvarer retten til å inngå frivillige avtaler også i påsken. Dagens reklameforbudet er urimelig.

Tags:

Mest lest

Arrangementer