Ukategorisert

Kristoffersen utsettes for tortur

Det hjelper lite at saken er alvorlig. Det å sitte 10 måneder varetektsfengslet med brev – og besøkskontroll er tortur.

Bedragerisiktede Trond Kristoffersen har nå sittet varetektsfengslet i snart ti måneder sammenhengende. Med brev og besøkskontroll. Da hans fare døde forrige mandag, fikk hans kone bare innvilget en halv times besøk, og da med politivakter til stede, skriver Finnmark Dagblad.

Også Amnesty reagerer på slike saker uten å kommentere Kristoffersens situasjon spesielt.

Økokrim ønsker fortsatt varetektsfengsling av Trond Kristoffersen fordi det er fare for bevisforspillelse. Hvis ikke politiet har fått sikret sine beviser i løpet av en periode på 10 måneder, så forteller det mye om tempoet Økokrim jobber i. Kristoffersen skal ikke tortureres fordi saken er komplisert og at Økokrim ikke har fått sikret alle bevisene ennå.

Det er en skandale at en person er varetektsfengslet med brev – og besøkskontroll over en så lang periode. En så lang isolasjon er mishandling, verken mer eller mindre. Det er heller ikke uten grunn at Norge har fått kjeft fra utlandet for sin bruk av varetekt. Trond Kristoffersens sak er et eksempel på hvordan det ikke skal gjøres.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer