Ukategorisert

Vil ha Norge som republikk

For Republikk i Norge er en organisasjon som har som mål av prinsipielle grunner å erstatte monarkiet i Norge med republikk.

Liberaleren skrev en artikkel om denne organisasjonen 6. mars 2001. Kampen om å avvikle monarkiet er ikke blitt mindre aktuelt de siste årene. Derfor minner vi om denne organisasjonens hjemmeside dersom du vil engasjere deg i kampen.

Hjemmesiden til foreningen For Republikk i Norge finner du her.

Det som er hyggelig med organisasjonen er at motstanden mot monarkiet er prinsipielt, helt på linje med Liberalerens argumenter om en ny styreform.

0 0 vurdering
Vurdering

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lene
Editor
16 years ago

Jeg tror at jeg er den eneste i Norge som ble rojalist i august 2001 uten at det var påvirket av kronprins bryluppet. Det som skremte vettet av meg var norske politikeres ubetingede hyllest av demokratiet, og deres ubestridte selverklaring om at de er de de eneste represententantene for demokratiet.

Det er et desperat behov for å gjeninnføre tredelingen av makt i gamlelandet. Parlamentarismen var et av de dummeste trekkene vi har gjort. Lenge leve kongen! Lenge leve republikken!

(Jeg undrer, må Monticelli samfunnet inn for å forklare dette utsagnet fra en politisk flyktning?)

Tove Mellingen
Tove Mellingen
16 years ago

Hei Liberaleren.Flott side dere har.Ærlig og rett på sak.Vi må kjempe får og få monarkiet vekk,ett utvannet innavlet kongehus som sluker millioner ut av våre skattepenger våre skattepenger skal gå til sosiale tiltak i samfunnet vårt,skoler helsevesenet etc.Kongeparet sitter på million beløp på bankonto i London mye kan de finansiere selv.Bondevik regjeringen er en stor tragedie vekk ut bort,det er Trond Gidske AP og ARI Behn som står for millionbeløpene til dette tragiske kongehuset.Hei fra Tove

niels henrik
niels henrik
14 years ago

hei!

jeg lurer på hvordan de ulike politiske partiene stiller seg til spørsmålet om republikk i norge? hvem er for og hvem imot?

takk for veldig interresant side.

Alexander
Alexander
14 years ago

http://www.republikk.no/

Websiden har vært nede en stund nå !

INGEN GIDDER Å VEDLIKEHOLDE DET.
Det sier mye om den republikanske foreningen.

Alexander
Alexander
14 years ago

Andre folk med politisk og ideologisk drive bør overta styringen av http://WWW.REPUBLIKK.NO

Snarest mulig !

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
    Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.
  • Engler og demonerEngler og demoner
    To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
  • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
    Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.