Ukategorisert

Fylkesmannen avblåste heksejakten

Det omstridte røykeforbudet som ble innført i Levanger kommune er opphevet. Fylkesmannen mener heldigvis at forbudet er i strid med Den europeiske menneskerettkonvensjonen.

Liberaleren skrev en kort kommentar i begynnelsen av desember i fjor. Vi reagerte sammen med en del andre på forbudet fra kommunen.

De ansatte i kommunen har hatt røykeforbud i arbeidstiden, også forbud mot røyking i pausene eller i egen bil til og fra et arbeidssted til et annet.

Det var tre representanter fra Fremskrittspartiet som ba om lovlighetskontroll hos fylkesmannen. Derfor disse reaksjonene fra statens mann i fylket mot Levanger kommune.

Saken vil bli behandlet på nytt i kommunen, i følge NRK.no. La oss håpe kommunen kommer til enighet med de ansatte om ei ordning alle kan leve med, for eksempel røykerom eller røyking på utsiden av byggene.

Liberaleren minner om at tobakk er en lovlig vare og produktet bør behandles som det!

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Harry Steen
Harry Steen
18 years ago

Du skriver «at tobakk er lovlig vare og produktet bør behandles som det». Enig det er lovlig men skadelig,og bør derfor behandles som ett lovlig,men,skadelig produkt.Slik som vi gjør med andre skadelige produkt. Bensin i lovlige tanker,gass i lovlige tanker osv osv. Jeg er røker selv og er ikke helt happy med den nye loven og mener selvsagt det skal være muligheter for røykerom samt at en skal få røke som en vil i friluft. Men en ekte liberaler respekterer også andres meninger og greier som regel å unngå å forpeste andre med sine egene vaner. Her er noe av… Read more »

Anett  Bjørnstad
Anett Bjørnstad
18 years ago

Tok du hovedpoenget da Solvik? Når individets frihet får negative konsekvenser for uskyldige andre: er det da frihet?

Er de meningen at menneskets rett til frihet skal medføre fare for andre innenfor såkalte offentlige rom?

I fri luft og arealer kan jo folk gjøre som de vil, men i rom hvor flere mennesker oppholder seg samtidig: er det rettferdig at individets frihet til å røyke skal forpeste alle de andre menneskenes rett til å puste i ren luft?

Er du i stand til å se at du får litt problemer med din logiske argumentasjon her?

Harry Steen
Harry Steen
18 years ago

Hei! avsluttningsvis kommer du med ett gullkorn som vil lyse som en knallmetafor i liberale øyne i årtusner,nemelig denne; «De ikke røykerne som ikke liker eller TÅLER røyk må bruke sin frihet til ikke å gå på slike plasser» Det kaller jeg frihet. Du snur jo hele poenget på hodet, og hvorfor skal ikke dette argumentet gjelde oss røkere? Vi kan bruke vår frihet til å røke utendørs og ikke være til sjenanse for andre? Er ikke mye frihet over det synet du forfekter her må jeg si. Det du forfekter her er ren egoisme. En sann liberaler vil aldri… Read more »

Marianne
Marianne
18 years ago

Jeg er enig med Solvik. Eiendomsretten må være det som skal gjelde. Hvis en pubvert har lyst til å la gjestene ta seg en røyk i lokalet, må han ha rett til dette. De av oss som ikke tåler røyk bør holde oss borte fra denne puben. Jeg skal ikke som ikkerøyker ha rett til å bestemme over det som skal skje i lokalet til den omtalte pubverten. Det må eieren selv få gjøre. Eksemlet kan utvides. Istedenfor å bruke en pub som eksempel kan vi bruke stuen min. Der er det jeg og min samboer som må få bestemme.… Read more »

Harry Steen
Harry Steen
18 years ago

Mariane skriver at ett godt eksempel er stuen hennes isteden for en pub. Dette eksemplet er jo helt bak mål. Regner med at dere ikke har noen som jobber hos dere som blir utsatt for giftige gasser som røyken avgir? Du har jo helt misforstått poenget med hele loven. Den er kommet som en utvidelse av arbeidsmiljøloven der arbeidstakere skal beskyttes mot giftige stoffer som røyk jo er. Selvfølgelig skal dere få lov å røyke så mye dere vil i deres egen stue, ingen mener jo noe annet,bortsett fra en og annen mulla i KRF selvfølgelig. Rart at du ikke… Read more »

Fra arkivet