Ukategorisert

Vil ha advarsler på alkoholen?

Kristelig Folkeparti kan komme til å endre holdning i alkoholdebatten. Får lederen i programkomiteen det som han vil, er advarsler på de ulike alkoholproduktene veien å gå. Latterlig er vår kommentar.

15 av til sammen 30 KrF-ordførere NRK har snakket med synes diskusjonen om hva alkoholen skal koste eller hvor den skal selges har pågått for lenge, melder NRK.no. Mange tillitsmenn vil fortsatt være restriktiv i alkoholdebatten, men vil endre fokuset Kristelig Folkeparti har hatt. Forbygging er det nye mottoet til KrF-politikerne.

Få har noe imot forebygging. Spørsmålet er heller hvordan virkemiddel som skal benyttes. På dette området kan Kristelig Folkeparti drite seg ut igjen, i alle fall hvis lederen i programkomiteen, Knut Arild Hareide, får det som han vil.

TV 2 nyhetene presenterte en sak i går der Hareide ville ha advarsler på alkoholen, på samme måte som det politikerne har fått til på røykpakkene. Store mørke bokstaver om at dette er farlig å nyte kan umulig være veien å gå. Hvis det er slike kampanjer som skal redusere forbruket av alkohol, bommer programkomiteens leder kraftig.

Alle over en vis alder vet at misbruk av alkohol kan være farlig i lengden. Å komme med nye, stygge advarsler på flasker eller glass er ikke rett medisin. KrFs nye fokus i alkoholpolitikken kan bli like irriterende som det gamle, dessverre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer