Ukategorisert

Nei til Blikk i skolen

Det er ikke en fylkeskommunes oppgave i år sørge for at elevene i videregående skole får gratis tilgang på homseavisen Blikk.

Alle skribentene i Liberaleren regner seg som venner av alle homofile, både gutter og jenter. I Mange artikler har vi forsvart retten til å være homofil og lesbisk.

AUF ønsker nå at alle videregående skoler i Hordaland skal abonnere på homseavisen Blikk, skriver lokalradioen i Os på sine hjemmesider.

I følge Stein Ove Lien skal en representant fra Arbeiderpartiet fremme forslaget på fylkestinget. AUF i Hordaland har et stort håp om at forslaget skal gå igjennom i den politiske behandlingen.

Liberaleren advarer fylkestinget. Å gi elevene gratis tilgang på Blikk er ikke en fylkeskommunal oppgave, selv om mange elever sikkert hadde lært mye av å lese denne avisen. Det er likevel noe de bør gjøre av egen interesse, og ikke minst betale kostnadene selv uten å belaste fylkeskommunale budsjett.

Et annet moment i den samme debatten er friheten til hver enkelt skole. Skolene bør selv avgjøre hvilken velferdstilbud elvene skal få, betalt via skolebudsjettet. Også her er Liberaleren motstander av å bruke penger på Blikk, med samme argumentasjon som vi brukte ovenfor fylkeskommunen.

Det er lett å se poenget til AUF om å gi homofile og lesbiske bedre levevilkår, skape et mer tolerant samfunn. Det bør uansett gjøres på andre måter enn et introduksjonsprogram via Blikk. Det er andre virkemidler som må til for å skape et mer humant og tolerant samfunn for de homofile og lesbiske.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
17 years ago

Er ikke Blikk en raddisblekke av dimensjoner? Jeg håber den ikke blir tilgjeneglig for elevene. Vi har nok hjernevask med Operasjon Dagsverk og alle de andre sosialistiske fremstøtene i Norsk skole.

Fra arkivet