Ukategorisert

Nei til Blikk i skolen

Det er ikke en fylkeskommunes oppgave i år sørge for at elevene i videregående skole får gratis tilgang på homseavisen Blikk.

Alle skribentene i Liberaleren regner seg som venner av alle homofile, både gutter og jenter. I Mange artikler har vi forsvart retten til å være homofil og lesbisk.

AUF ønsker nå at alle videregående skoler i Hordaland skal abonnere på homseavisen Blikk, skriver lokalradioen i Os på sine hjemmesider.

I følge Stein Ove Lien skal en representant fra Arbeiderpartiet fremme forslaget på fylkestinget. AUF i Hordaland har et stort håp om at forslaget skal gå igjennom i den politiske behandlingen.

Liberaleren advarer fylkestinget. Å gi elevene gratis tilgang på Blikk er ikke en fylkeskommunal oppgave, selv om mange elever sikkert hadde lært mye av å lese denne avisen. Det er likevel noe de bør gjøre av egen interesse, og ikke minst betale kostnadene selv uten å belaste fylkeskommunale budsjett.

Et annet moment i den samme debatten er friheten til hver enkelt skole. Skolene bør selv avgjøre hvilken velferdstilbud elvene skal få, betalt via skolebudsjettet. Også her er Liberaleren motstander av å bruke penger på Blikk, med samme argumentasjon som vi brukte ovenfor fylkeskommunen.

Det er lett å se poenget til AUF om å gi homofile og lesbiske bedre levevilkår, skape et mer tolerant samfunn. Det bør uansett gjøres på andre måter enn et introduksjonsprogram via Blikk. Det er andre virkemidler som må til for å skape et mer humant og tolerant samfunn for de homofile og lesbiske.

Mest lest

Arrangementer