Ukategorisert

Reaksjoner mot MarihuanaMarsjen

Lørdag den 1. mai arrangerer NORMAL cannabisfestival for sjette år på rad, og den årlige MarihuanaMarsjen går nå av stabelen i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim. Også i år er det reaksjoner mot marsjen. Sosialistisk Ungdom og LO i Oslo oppfordrer til boikott.

–Arbeidernes internasjonale kampdag er en dag for å vise arbeiderbevegelsens styrke og få fram viktige kampsaker for folk flest, sier SU-leder Ingrid Fiskaa til Dagsavisen.

Fiskaa kommer også med en tirade om hvorfor hasj ikke skal legaliseres. Hun mener det fører til flere dopproblemer for ungdom, stikk i strid med erfaringene fra Nederland, der et fåtall vil tilbake til det gamle systemet, slik vi har i Norge. Kanskje er det på tide at SU-lederen innser at det også er noen fordeler med legalisering?

Motstanden mot denne marsjen i Oslo er et nytt eksempel på at venstresiden og fagbevegelsen krever enerett på bruk av 1. mai. Sånn skal det selvfølgelig ikke være. Alle andre grupperinger har like mye rett på å markere dagen, selv om det tradisjonelt har vært venstresiden som har brukt denne anledningen best.

1.mai må være en dag for absolutt alle!

Liberaleren ønsker NORMAL lykke til med arrangementet. Da den første internasjonale MarihuanaMarsjen ble arrangert i 1999 var det rundt 30 byer som deltok. I fjor hadde nærmere 235 byer over hele verden sluttet seg til «The Million Marijuana March» konseptet. Det sier litt om at flere og flere ønsker legalisering, et standpunkt som er helt på linje med det Liberaleren har.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer