Ukategorisert

Reaksjoner mot MarihuanaMarsjen

Lørdag den 1. mai arrangerer NORMAL cannabisfestival for sjette år på rad, og den årlige MarihuanaMarsjen går nå av stabelen i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim. Også i år er det reaksjoner mot marsjen. Sosialistisk Ungdom og LO i Oslo oppfordrer til boikott.

–Arbeidernes internasjonale kampdag er en dag for å vise arbeiderbevegelsens styrke og få fram viktige kampsaker for folk flest, sier SU-leder Ingrid Fiskaa til Dagsavisen.

Fiskaa kommer også med en tirade om hvorfor hasj ikke skal legaliseres. Hun mener det fører til flere dopproblemer for ungdom, stikk i strid med erfaringene fra Nederland, der et fåtall vil tilbake til det gamle systemet, slik vi har i Norge. Kanskje er det på tide at SU-lederen innser at det også er noen fordeler med legalisering?

Motstanden mot denne marsjen i Oslo er et nytt eksempel på at venstresiden og fagbevegelsen krever enerett på bruk av 1. mai. Sånn skal det selvfølgelig ikke være. Alle andre grupperinger har like mye rett på å markere dagen, selv om det tradisjonelt har vært venstresiden som har brukt denne anledningen best.

1.mai må være en dag for absolutt alle!

Liberaleren ønsker NORMAL lykke til med arrangementet. Da den første internasjonale MarihuanaMarsjen ble arrangert i 1999 var det rundt 30 byer som deltok. I fjor hadde nærmere 235 byer over hele verden sluttet seg til «The Million Marijuana March» konseptet. Det sier litt om at flere og flere ønsker legalisering, et standpunkt som er helt på linje med det Liberaleren har.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sunniva
Sunniva
18 years ago

I trondheim ska hasjmarsjen som vanlig gå sin fredelige gang. Likevel velger noen(mistenker et eller annet ungdomsparti/en anne ungdomsgruppe for å stå bak) prøve å ødelegge opplegget ved å henge avlystmerker i gult over plaktatne, særlig over vital informasjon.

Dette gjør meg kraftig provosert da det de gjørt faktisk er å svekke ytringsfriheten! Stå på, NORMAL!

Marius Sætra
Marius Sætra
17 years ago

Det er lenge visst at 1.mai er arbeiderenes dag, og jeg synes det er uklokt av LO og SU å gå ut å oppfordre mot marsjen. Nettopp fordi det å røyke cannabis i alle år har tilhørt den lavere sosiale rang stort sett over hele verden, altså arbeiderene!!
Er forresten ikke 1.mai en dag for ytringsfrihet?
LO og SU bør begynne å tenke og sette sine egne moraler og verdier, ikke slutte seg til de tillærte normene man får inn med morsmelka. skremselspropagandaen til styremakt og media må ende en eller annen gang..
ikke gi opp NORMAL!!

Marius

Trønder
Trønder
17 years ago

I trondheim var det UNGDOM MOT NARKOTIKA som hang opp disse «avlyst»-merkene på marihuanamarsjens klistremerker. Sier litt om organisasjoner som får statstøtte det. Sjekk ungdom mot narkotikas hjemmeside: http://www.umn.no – let etter rusforebyggende arbeid.. nei, der var det ikke mye! virker som de bruker alle pengene de får fra staten på å dra på telttur… UNGDOM MOT UNGDOM MOT NARKOTIKA!

STÅ PÅ NORMAL!

Fra arkivet