Ukategorisert

Media følger Frp

Det er ikke bare Liberaleren som er opptatt av Torgeir Høien sin utmelding av Fremskrittspartiet. Mange andre har oppslag eller kommentar på saken.

–Jeg har aldri sett at Frp har trukket seg fra budsjettforhandlinger på Stortinget fordi de mener det ikke kuttes nok i offentlige kostnader, eller fordi skattelettelsene er for små. Men partiet har derimot trukket seg flere ganger fordi økningen i offentlige utgifter ikke har vært stor nok, sier Høien til VG. En god uttalelse som på en beskrivende måte forteller at liberalismen er fraværende i Fremskrittspartiets stortingsgruppe.

Også lederartikkelen i Aftenposten tok for seg utmeldelsen. Aftenposten følger dermed opp en leder avisen hadde for en tid tilbake, som Liberaleren også anbefalte for sine lesere.

Dagbladet mener utmeldingen ikke bør komme som noe sjokk på partiledelsen, og har rett i den påstanden.

–Partiet som skulle ha en klokkertro på markedsliberalisme og økonomisk frihet, fører en politikk som krever stor grad av statsdirigering av stadig mer av nasjonens midler. Kampen mot offentlige inngrep er blitt til en politikk for mer offentlig styring, skriver Stavanger Aftenblad.

I følge Stavanger Aftenblad ville Carl I Hagen si minst mulig om utmeldingen på pressekonferansen som skulle fyre opp nasjonen før helgens landsmøte.

Høien er ikke alene med kritikken om den politiske kursen i Frp. I følge Stavanger Aftenblad er Rogaland Frp på linje med Høien.

Dagens Næringsliv mener Frp-velgeren er en ung mann med lav utdannelse og lav inntekt.

Som avslutning på denne artikkelen der vi har anbefalt andre nettsteder, vil vi stille spørsmålet om Carl I Hagen får sitt ønske oppfylt i helgen, nemlig et rolig landsmøte. Alt tyder på murring i deler av partiet, og det med rette. Torgeir Høien utmelding kan igjen skape en ideologisk debatt i Fremskrittspartiet. Det føles lenge siden forrige gang det skjedde!

Siste gang FrP hadde antydning til ideologisk debatt var da Høien tapte kampen om statlige strukturfond, men landsmøtet vant over ledelsen i avvisningen av skolefritidsordningen, SFO.

Mest lest

Arrangementer