Ukategorisert

Media følger Frp

Det er ikke bare Liberaleren som er opptatt av Torgeir Høien sin utmelding av Fremskrittspartiet. Mange andre har oppslag eller kommentar på saken.

–Jeg har aldri sett at Frp har trukket seg fra budsjettforhandlinger på Stortinget fordi de mener det ikke kuttes nok i offentlige kostnader, eller fordi skattelettelsene er for små. Men partiet har derimot trukket seg flere ganger fordi økningen i offentlige utgifter ikke har vært stor nok, sier Høien til VG. En god uttalelse som på en beskrivende måte forteller at liberalismen er fraværende i Fremskrittspartiets stortingsgruppe.

Også lederartikkelen i Aftenposten tok for seg utmeldelsen. Aftenposten følger dermed opp en leder avisen hadde for en tid tilbake, som Liberaleren også anbefalte for sine lesere.

Dagbladet mener utmeldingen ikke bør komme som noe sjokk på partiledelsen, og har rett i den påstanden.

–Partiet som skulle ha en klokkertro på markedsliberalisme og økonomisk frihet, fører en politikk som krever stor grad av statsdirigering av stadig mer av nasjonens midler. Kampen mot offentlige inngrep er blitt til en politikk for mer offentlig styring, skriver Stavanger Aftenblad.

I følge Stavanger Aftenblad ville Carl I Hagen si minst mulig om utmeldingen på pressekonferansen som skulle fyre opp nasjonen før helgens landsmøte.

Høien er ikke alene med kritikken om den politiske kursen i Frp. I følge Stavanger Aftenblad er Rogaland Frp på linje med Høien.

Dagens Næringsliv mener Frp-velgeren er en ung mann med lav utdannelse og lav inntekt.

Som avslutning på denne artikkelen der vi har anbefalt andre nettsteder, vil vi stille spørsmålet om Carl I Hagen får sitt ønske oppfylt i helgen, nemlig et rolig landsmøte. Alt tyder på murring i deler av partiet, og det med rette. Torgeir Høien utmelding kan igjen skape en ideologisk debatt i Fremskrittspartiet. Det føles lenge siden forrige gang det skjedde!

Siste gang FrP hadde antydning til ideologisk debatt var da Høien tapte kampen om statlige strukturfond, men landsmøtet vant over ledelsen i avvisningen av skolefritidsordningen, SFO.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Dreyksli
Christian Dreyksli
18 years ago

Hvordan stiller Liberaleren seg egentlig til FrP?

Finnes det mange FrP’ere hos dere?
Hvordan forklarer denne avisen at det er så få liberale i Norge og hvorfor liberale partier ikke får større oppslutning? Hvis det er så bra, hvorfor sluker ikke massene budskapene? Hvorfor er dere ikke politikere?

Pleym Christensen
Pleym Christensen
18 years ago

Av kommentatorene på Liberaleren er det 1 som er medlem i FrP, og 4 som har vært (til splittelsen i 94). Liberaleren har ikke noe forhold til FrP som sådan. Vår hensikt med denne nettavisen er å kommentere saker og trender i forhold til liberalismen som ideologi; om det går fremover eller bakover. Noen ganger får FrP ros, andre ganger ris. Som det er med andre partier – med enkeltpersoner og organisasjoner. Vi kunne skrevet mange kommentarer om hvor bra liberalismen er – og minst like mange om hvilke drivkrefter som får folk til ikke å slutte opp om liberalistiske… Read more »

Fra arkivet