Ukategorisert

En helt vanlig øldebatt

Liberaleren har flere ganger advart mot de tradisjonelle alkoholdebattene i kommune – og bystyret. I dag kom vi over et oppslag i ei lokalavis som på en veldig god måte forklarer kaoset når politikerne behandler bevilling for øl, vin og brennevin.

Oppslaget kan leses i Altaposten. Ordvekslingen i kommunestyret kan karakteriseres som et demokratisk kaos. Det er nesten utrolig at voksne folk kan oppføre seg på en slik måte under et kommunestyremøte.

I samme avis, nemlig Altaposten, er det også en annen artikkel som på en god måte forklarer hvorfor disse avgjørelsene ikke bør tas av politikerne. Litt fleipete kan en si at saken er for alvorlig til at politikerne skal si ja eller nei.

Liberaleren er for fri omsetning av alkohol. Markedet vil regulere også dette området på en utmerket måte. I tillegg vil fri omsetning bety økt frihet for absolutt alle!

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.