Ukategorisert

Hatpost mot ordfører

Ordfører i Gamvik og leder i Finnmark Arbeiderparti, Roger Hansen, får gjennomgå i diskusjonsforumet på kommunens hjemmeside. Det er forståelig at ordføreren ikke liker mye av det som blir postet, men dette bør ikke være en sak for politiet.

I følge avisen Finnmarken har Hansen fått nok av hatposten, og anmelder det han mener er overtramp. Han reagerer spesielt på et innlegg Birger Westlund, leder Finnmark Høyre, har skrevet i forumet. Det er uvanlig at fylkespolitikere bruker et diskusjonsforum for å få ut sitt budskap. Så uvanlig at det hele blir sjarmerende, selv om Westlunds språkbruk ikke kan karakteriseres som spesielt parlamentarisk.

Denne saken hører ikke hjemme hos politiet. Å anmelde forholdene er å sløse med resurssene. I tillegg er det mye som tyder på at saken vil bli henlagt, fordi det foreløpig ikke er innlegg som er i strid med straffeloven. Sterk kost ja, men ikke ulovlige ytringer.

Alle som har drevet ei debattside på internett vet om at det kommer anonyme innlegg. Gjerne med et budskap som ikke er spesielt hyggelig. Ofte misbrukes både navn og nick i slike diskusjoner. Slike problemer bør webmaster ta på alvor. Enten med ulike løsninger for registrering for å delta, eller bli flinkere til å slette innlegg som er på kanten. Ordfører Roger Hansen bør ta initiativ for å forbedre rutinene på kommunens hjemmeside, ikke politianmelde ytringene.

Hansen sier til Finnmarken at han anmelder saken for å identifisere avsendere, ikke nødvendigvis straffe disse. Det bør webmaster kunne gjøre uten å blande inn politiet. Gamvik kommune har sannsynligvis full kontroll på hvem som bruker diskusjonsforumet, og hvem som er innom hjemmesiden gjennom blant annet ip-adressen. En anmeldelse blir unødvendig dersom vi ikke snakker om en ordfører som ønsker mer oppmerksomhet, og det kan ikke utelukkes.

For de som ikke vet hvem Roger Hansen er, kan skribenten fortelle at han er en av Arbeiderpartiets mest markante politikere i Finnmark. Han er ordfører i kommunen som ble dømt til å betale 3,7 millioner kroner i erstatning til ei dame som fikk rettens medhold i omsorgssvikt. Det var denne dommen som ga ekstra fart i språkbruken mot Gamvik kommune sin ordfører. Erstatningssaken ruller forresten videre i rettsapparatet.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Dagene da kampen om Norges styreform ble taptDagene da kampen om Norges styreform ble tapt
  I 1905 valgte ca 80% av de stemmeberettigede prins Carl av Danmark til konge.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.