Ukategorisert

Ølmonopolet får leve

Det blir ikke ølsalg i butikkene i Ulstein. Fremskrittspartiet ønsket liberaliseringen velkommen, men fikk ikke med seg flertallet. Likevel var det en uttalelse fra en representant fra Høyre som skapte mest forundring.

Erik Haakonsholm, Høyre, fikk gjennomslag i kommunestyret for å beholde kommunens ølmonopol så lenge det går med overskudd, skriver Vikebladet.no.

Det hadde vært ønskelig om Høyre også i denne kommunen hadde en mer prinsipiell holdning til ølmonopolet eller ikke. Erik Haakonsholm må lære seg å sette grenser for politikk. Hva skal kommunen drive med, og hva kan andre ta seg av?
Salg av øl kan gjøres av alle andre!

Høyre vil i de neste årene legge vekt på betydelig valgfrihet og konkurranse på tjenester i kommunal sektor. En såkalt stykkprisfinansiering. Høyre vil i fremtiden gi de eldre en sjekk som de kan bruke til å handle omsorgstjenester hvor de vil og av hvem de vil. Hvordan skal sentralorganisasjonen i Høyre få de folkevalgte i et kommunestyret til å gå inn for et slik linjeskifte når de ikke klarer å ta farvel med ølmonopolet? Å skifte ut ølmonopolet må og bør være verdens enkleste sak.

Med holdningene til Erik Haakonsholm og hans likesinnede blir det vanskelig å få til nytenking i kommunene. Partiet Høyre har en jobb å gjøre med å skolere sine kommunepolitikere. Saken fra Ulstein er et av flere gode eksempler på forskjell mellom teori og praksis i partiet som hevder å ta forbrukerne på alvor.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer